Van de bestuurstafel maart 2018

Chris Rozier pag 4

Op de ochtend van de jaarlijkse oeverschoonmaakactie vroeg Ton me, in zijn rol van hoofdredacteur: je denkt toch nog wel aan je bijdrage voor de Keerwater, want we gaan hem al bijna printen. Nu heb ik wel vaker de deadline van Keerwater overschreden, maar zo bont als dit keer heb ik het nog niet eerder gemaakt. Gelukkig voor Ton misschien gaat dit mijn laatste bijdrage worden. Dinsdag 13 maart, op de ALV, loopt mijn tweede termijn als voorzitter af en ik heb een half jaar eerder al laten weten dat ik niet voor een volgende termijn beschikbaar ben.

Op onze laatste algemene bestuursvergadering hebben we moeten vaststellen dat we nog geen kandidaat voor het voorzitterschap hebben gevonden. Natuurlijk hebben we wel leden aangezocht, maar er blijken veel redenen te zijn waarom men zich (nog) niet beschikbaar stelt. Tijd, geschiktheid en verantwoordelijkheid zijn de hoofdredenen om het niet te doen, en die wegen meestal zwaarder dan de uitdaging om je vereniging vooruit te helpen. Toch is het bestuur niet pessimistisch over een oplossing. Keerwater zal met een ALV-verslag, heet van de naald, vertellen hoe Dajaks zich gaat handhaven.

Bij de voorbereiding van die ALV bleek maar weer eens dat Dajaks een bruisende vereniging is. Per commissie zijn er plannen waar je als lid en als bestuur heel blij van wordt. Er ligt een puik toerprogramma, dat met verve in februari door de Toercommissie is gepresenteerd. De leden kunnen de commissie geen groter plezier doen dan massaal in te tekenen op deze tochten, die aantrekkelijk zijn voor zowel beginners als meer ervaren leden. Laat je in 2018 verleiden!

De Opleidingscommissie heeft in maart haar introductieprogramma opgesteld en ook aandacht besteed aan vervolgcursussen. De Bouwcommissie gaat de volgende fase in om de kleed- en toiletruimte voor de heren uit te breiden. De verbouwing wordt gefaseerd, zoals in de begroting voor 2018 en de komende jaren valt af te lezen. De Botencommissie heeft plannen voor een reparatieteam en is tevens verantwoordelijk voor de aanschaf van nieuwe boten. Natuurlijk in overleg met vooral de Opleidingscommissie, maar uiteindelijk blijkt dat iedereen binnen Dajaks zijn of haar zegje over dit soort zaken wil doen. Op de ALV zal blijken of de leden dat zegje ook in het openbaar willen doen, en niet alleen achter een goed glas bier.

Het streven van het bestuur in 2018 blijft om het aantal leden tenminste op peil te houden en om in principe ieder lid te koppelen aan een commissie. Dat laatste is vooral ook om de betrokkenheid met de vereniging te verhogen en eerlijk gezegd: Dajaks kan niet bestaan zonder de medewerking van haar leden. Maar natuurlijk is er alle begrip voor wanneer een enkel lid gedurende een periode wat minder kan inbrengen.

Rest mij als scheidend voorzitter te laten weten dat ik de afgelopen zes jaar met genoegen bestuurslid van deze prachtige vereniging ben geweest. Ik heb Dajaks altijd ‘mijn cluppie’ gevonden, en dat zal het blijven. We blijven elkaar zien, op de club en op het water.

Chris Rozier

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s