Grote opkomst Oliebollentocht

DSCN1059

tekst en foto’s Gerrie van Stuijvenberg

Op 30 december is de eerste ‘hotchoc+tic+slagroom’ Oliebollentocht gevaren. Het idee hadden we spontaan verzonnen met de gedachte: daar doet toch niemand aan mee omdat het voor de meeste mensen een drukke dag is, wegens boodschappen doen en in de rij staan voor vuurwerk. Maar het leek mij desondanks leuk om het laatste weekend van het jaar samen met een aantal clubleden met de traditionele oliebollen af te sluiten.

Het idee om daar warme chocomel aan te verbinden (vroeger dacht ik dat ik dat niet lustte, maar lees verder) komt van jaren geleden toen Ed en ik nog met een zeilbootje in de haven van Sleeuwijk lagen. Wij hadden daar een vriendenclubje dat niet alleen van zeilen hield maar ook van schaatsen. De haven was op een gegeven moment helemaal dichtgevroren en in plaats van te zeilen, wat uiteraard niet ging omdat de boot muurvast in het ijs lag, hebben we de schaatsen meegenomen. Het was heel apart om tussen de boten te schaatsen. Jachthaven Sleeuwijk had toen al een klein restaurant annex bar en die dag werd er – op een gegeven moment zelfs door het raam omdat het voor de barman veel te koud was om steeds naar buiten te komen – warme chocomel met rum en slagroom doorgegeven. Dat is een leuke middag geworden…

DSCN1063

Misschien wordt er over een aantal jaren met net zoveel plezier aan onze ‘hotchoc+tic+slagroom’ Oliebollentocht gedacht. De eerste versie is in elk geval geslaagd: nooit gedacht dat we met twintig mensen op pad zouden gaan! Er hadden zich zelfs vijf leden van de Biesbosch Bevers aangemeld. Het weer was die dag eigenlijk niet slecht, het was droog al stond er wel erg veel wind. Maar omdat we met zoveel mensen waren, hebben we het toch door laten gaan. We hebben alleen last van de wind gehad op het Wantij aan het begin van de tocht. Daarna zijn we direct de beschutte kreken in gegaan en dankzij het hoge water waren die allemaal goed te varen.

Helaas is er in de Beversloot een klein incidentje met een omgeslagen canadees geweest doordat er een tak in de weg lag. We zijn toen direct richting pauzeplek gevaren en konden bij de rieten schrankkeet redelijk makkelijk de kant op. Daar konden onze drenkelingen zich omkleden met de reservekleding van anderen. Even verderop in de zwarte keet, waar de deur altijd open staat, hebben we ons geïnstalleerd en de pannen met chocomel op het vuur gezet. Warme chocomel met rum en slagroom gedronken en lekker zitten ouwe…

Terug op de club hebben we heerlijke verse oliebollen gegeten en nog even nagekletst. Michel van de Biesbosch Bevers is daarna nog teruggevaren naar Drimmelen, wat een prestatie mag heten want inmiddels stond er nog meer wind en die had hij niet mee. Wat een ongelofelijk leuke dag is dit geworden!

DSCN1065DSCN1061DSCN1062DSCN1064DSCN1054

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s